ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Зоне успореног саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 30 септембар 2010 15:16


Zona usporenog saobraćaja - MišarskaУ улицама Мишарској и Коче Капетана (на делу од Крунске до Кичевске улице) уведене су прве зоне успореног саобраћаја у Београду и Србији.
Зоне успореног саобраћаја се већ деценијама уводе у европским и светским градовима.
Зона успореног саобраћаја је део пута, улице, или део насеља у коме коловоз користе пешаци и возила. Класично пројектовање саобраћајних површина се заснива на принципу раздвајања површина за Саобраћај возила и пешака. Насупрот томе, у зони успореног саобраћаја пешаци и возила користе исту површину, при чему се саобраћајни услови прилагођавају пешацима. Погледајте галерију овде

Опширније...
 
Не блокирај раскрсницу ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за динамички режим саобраћаја
петак, 24 септембар 2010 10:35

Saobraćajni znak "Ne blokiraj raskrsnicu"
Члан 49. (ЗоБС-а)
Возач не сме возилом да уђе у раскрсницу, иако има првенство пролаза или му је семафором то дозвољено, ако ће због густине саобраћаја зауставити на раскрсници или пешачком прелазу, и тиме ометати или онемогућити саобраћај возила односно пешака.

Правила саобраћаја која су важила пре овог закона члан 55.(ЗоОБС) забрањивала су улаз на зелено светло у раскрсницу када је густина саобраћаја таква да ће очигледно доћи до заустављања таквог возила у раскрсници и ометања проточности саобраћаја.
Овим чланом таква обавеза је проширена и на раскрсници која није регулисана семафором, тако да возач не сме зауставити возило на начин да део возила или цело возило остане у раскрсници (унутар обележеног црвеног квадрата), односно пешачком прелазу, и тако изазове закрчење раскрсница.
Запрећена је казна у члану 333. став 1. тачка 21 ЗоБС (5000 динара).
Списак раскрсница које су обележене на овај начин као и план за будуће обележавање погледајте овде.
 
Београд без рупа ПДФ Штампа Eл. пошта
понедељак, 06 септембар 2010 13:27

Beograd bez rupa

ЈКП "Београд пут" је покренуло пројекат "Београд без рупа", где сви грађани који примете оштећење на коловозу, путу, улици или слично могу то да пријаве, осим позивањем Кол центра на телефонски број 011/381-81-01, сваког дана од 00 до 24 часа, од сада и путем web сајта Београд пута, на адреси www.beogradput.com грађани имају могућност да оставе своје податке, као и адресу рупе или оштећења и уз то пошаљу фотографију оштећења. Све пријаве грађана добија Сектор грађевинске оперативе или Сектор сигнализације ЈКП "Београд пут", који, у зависности од приоритета, реагује на терену и врши санацију. Грађани својим фотографијама помажу да службе Београд пута одмах по пријему пријаве сагледају приоритет и обим оштећења, што олакшава разврставање посла и даје приоритет хитним оштећењима. 
БГ ВОЗ - нови градски превоз ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за планирање и развој - Одељење за планирање и развој
четвртак, 02 септембар 2010 10:20

Trasa linije BG voz

 У циљу пружања боље услуге јавног градског превоза у Београду, а по угледу на друге европске градове, град Београд је, у сарадњи са ЈП ''Железнице Србије'', у претходном периоду предузеo активности како би се реализовао пројекат ''Градске железнице - БГ ВОЗ нови градски превоз''. Резултат тих активности је почетак рада ''Градске железнице - БГ ВОЗ нови градски превоз'' који је предвиђен за 1. септембaр 2010. године. У овој фази предвиђено је увођење линије од Новог Београда до Панчевачког моста, док је у наредном периоду планирано продужење до Земуна, односно Батајнице.


Опширније...

 
Привремени режим за теретна моторна возила ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за привремени и планирани режим саобраћаја - Одељење за привремени режим саобраћаја

Трајне измене БранковаЗбог извођења радова на мосту Газела (коловозна трака од центра ка Новом Београду) успостављен је привремени режим саобраћаја, који подразумева забрану кретања теретних возила највеће дозвољене масе преко 3,5 тона. Такође, на надвожњаку у Радничкој улици, код хале 14 забрањен је саобраћај возилима чија укупна маса прелази 25 тона. Возила која се крећу Савском улицом према Новом Саду, Шиду, Обреновцу и Чачку, чија укупна маса прелази 25 тона, могу доћи до свог одредишта скретањем улево на аутопут ка Нишу до петље „Бубањ поток“,
Опширније...
 
Планиране зоне успореног саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
среда, 09 јун 2010 16:39

Погледајте планирани изглед улица Мишарске (ситуација - pdf 370KB) и Коче капетана (ситуација - pdf 305KB) након уређења и претварања у зону успореног саобраћаја.


 
Представљени резултати студије "Идентификација и класификација опасних места “црних тачака” у саобраћају на подручју града Београда" ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
уторак, 25 мај 2010 11:37

Ucesnici Секретаријат за саобраћај је у понедељак, 24. маја, одржао конференцију за новинаре под називом „Црне тачке Београда“.
Секретар,  др Драгољуб Ђаконовић и Крсто Липовац, редовни професор на Саобраћајном факултету и Криминалистичко полицијској академији представили су резултате студије „Идентификација и класификација опасних места црних тачака у саобраћају на подручју града Београда, са предлогом санационих мера“...
Опширније...
 
Увођење „зелене зоне“ за паркирање на Звездари ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
четвртак, 29 април 2010 07:59

Zvezdara2010Секретаријат за саобраћај у сарадњи са "Паркинг сервисом" уводи „зелену зону“ на Звездари
Од 26. априла 2010. године почеће да се примењује зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата у делу општине Звездара који је ограничен: Булеваром Краља Александра, Рузвелтовом, Димитрија Туцовића и Батутовом улицом.
Станари који имају пријављено пребивалиште у наведеном делу Звездаре, а поседују аутомобил на своје име, имају  право на повлашћену паркинг карту  и паркирање  без временског ограничења.
Опширније...
 
Дисплеји на пешачким сигналима у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
понедељак, 26 април 2010 00:00

Дисплеји за одбројавање преосталог времена представљају елементе спољне опреме на семафоризованој раскрсници. Генерално, могу се постављати и уз возачке и уз пешачке сигнале. Основна намена ових елемената је пласирање информације о преосталом времену на сигналима, за сваки од значајних сигналних периода.
Кад су пешачки сигнали у питању, ти периоди су:
  1. црвено за пешаке,
  2. зелено за пешаке и
  3. заштитно време за пешаке.
Опширније...
 
Мапа такси стајалишта у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
уторак, 09 март 2010 13:20

taksi stajalisteУ претходном периоду, коришћењем софтверских и хардверских капацитета којима располаже Секретаријат за саобраћај, снимљене су позиције (отвори мапу) свих такси стајалишта на територији десет централних градских општина. Снимање је обављено коришћењем ГПС технологије и свакој локацији тј. стајалишту придружени су одговарајући атрибути. Свако стајалиште карактеришу следећа обележја (атрибути):
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 121 122 123 124 125 126 127 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL