ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Успостављање линије градске железнице Панчевачки мост - Батајница ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за планирање и развој - Одељење за планирање и развој
уторак, 12 април 2011 15:08У оквиру наставка активности везаних за реализацију пројекта ''Градске железнице - БГ ВОЗ нови градски превоз'' од 15.4.2011. године се планира успостављање линије градске железнице Панчевачки мост - Батајница.
Са жељом да се нови вид превоза популаризује међу грађанима, у периоду од 15.4. - 30.4.2011. године предвиђен је промотивни период, када ће превоз за све  категорије корисника бити бесплатан.
Преузмите ред вожње - овде.

Опширније...
 
Увођење асистената у возилима тролејбуској линији 22 (СТУДЕНТСКИ ТРГ - КРУШЕВАЧКА) за помоћ особама са инвалидитетом ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 02 децембар 2010 10:12


Возило на линији 22 прилагођено особама са инвалидитетомУ оквиру акције прилагођавања јавног градског превоза у Београду особама са инвалидитетом, од петка 3.12.2010. године у возилима на линији јавног градског превоза број 22 (Студентски трг - Крушевачка) са радом почињу "Асистенти – Контролори" за помоћ особама у инвалидским колицима, чије ће превасходно задужење бити да омогуће особама у инвалидским колицима безбедан улазак, смештај и излазак из возила јавног градског превоза.
На линији број 22 су у употреби недавно набављени нови тролејбуси типа БЕЛКОМУНМАШ 321-2010
Опширније...
 
Међународни дан особа са инвалидитетом ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Информације за особе за особе са инвалидитетом
четвртак, 02 децембар 2010 09:41

Дан особа са инвалидитетомНа конференцији Секретаријата за саобраћај, која је одржана 29. новембра 2010. године, секретар за саобраћај, др Драгољуб Ђаконовић, презентовао је досадашње и планиране активности Секретаријата у стварању инклузивног окружења. Презентација је организована поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, који се обележава 3. децембра. др Драгољуб Ђаконовић представио је и публикацију „Визија, Београд – Инклузивни град“, коју можете погледати овде.
Опширније...
 
Одржана конститутивна седница Савета за безбедност саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
петак, 15 октобар 2010 14:58

Седница Савета за безбедност саобраћаја
Конститутивна седница Савета за безбедност саобраћаја града Београда одржана је данас. Савет чине председник Драгољуб Ђаконовић, градски секретар за саобраћај, заменик председника Драган Богосавац, начелник Управе саобраћајне полиције за град Београд, и једанаест чланова, а основало га је крајем септембра Градско веће. 
Према речима Ђаконовића, основни задатак савета јесте координација око израде и касније примена Стратегије за безбедност саобраћаја, чија је израда поверена Саобраћајном факултету у Београду. Стратегија се доноси за период од 2011. до 2015. године и у себи ће садржати акционе планове свих седамнаест градских општина.
Опширније...
 
Зоне успореног саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 30 септембар 2010 15:16


Zona usporenog saobraćaja - MišarskaУ улицама Мишарској и Коче Капетана (на делу од Крунске до Кичевске улице) уведене су прве зоне успореног саобраћаја у Београду и Србији.
Зоне успореног саобраћаја се већ деценијама уводе у европским и светским градовима.
Зона успореног саобраћаја је део пута, улице, или део насеља у коме коловоз користе пешаци и возила. Класично пројектовање саобраћајних површина се заснива на принципу раздвајања површина за Саобраћај возила и пешака. Насупрот томе, у зони успореног саобраћаја пешаци и возила користе исту површину, при чему се саобраћајни услови прилагођавају пешацима. Погледајте галерију овде

Опширније...
 
Не блокирај раскрсницу ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за динамички режим саобраћаја
петак, 24 септембар 2010 10:35

Saobraćajni znak "Ne blokiraj raskrsnicu"
Члан 49. (ЗоБС-а)
Возач не сме возилом да уђе у раскрсницу, иако има првенство пролаза или му је семафором то дозвољено, ако ће због густине саобраћаја зауставити на раскрсници или пешачком прелазу, и тиме ометати или онемогућити саобраћај возила односно пешака.

Правила саобраћаја која су важила пре овог закона члан 55.(ЗоОБС) забрањивала су улаз на зелено светло у раскрсницу када је густина саобраћаја таква да ће очигледно доћи до заустављања таквог возила у раскрсници и ометања проточности саобраћаја.
Овим чланом таква обавеза је проширена и на раскрсници која није регулисана семафором, тако да возач не сме зауставити возило на начин да део возила или цело возило остане у раскрсници (унутар обележеног црвеног квадрата), односно пешачком прелазу, и тако изазове закрчење раскрсница.
Запрећена је казна у члану 333. став 1. тачка 21 ЗоБС (5000 динара).
Списак раскрсница које су обележене на овај начин као и план за будуће обележавање погледајте овде.
 
Београд без рупа ПДФ Штампа Eл. пошта
понедељак, 06 септембар 2010 13:27

Beograd bez rupa

ЈКП "Београд пут" је покренуло пројекат "Београд без рупа", где сви грађани који примете оштећење на коловозу, путу, улици или слично могу то да пријаве, осим позивањем Кол центра на телефонски број 011/381-81-01, сваког дана од 00 до 24 часа, од сада и путем web сајта Београд пута, на адреси www.beogradput.com грађани имају могућност да оставе своје податке, као и адресу рупе или оштећења и уз то пошаљу фотографију оштећења. Све пријаве грађана добија Сектор грађевинске оперативе или Сектор сигнализације ЈКП "Београд пут", који, у зависности од приоритета, реагује на терену и врши санацију. Грађани својим фотографијама помажу да службе Београд пута одмах по пријему пријаве сагледају приоритет и обим оштећења, што олакшава разврставање посла и даје приоритет хитним оштећењима. 
БГ ВОЗ - нови градски превоз ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за планирање и развој - Одељење за планирање и развој
четвртак, 02 септембар 2010 10:20

Trasa linije BG voz

 У циљу пружања боље услуге јавног градског превоза у Београду, а по угледу на друге европске градове, град Београд је, у сарадњи са ЈП ''Железнице Србије'', у претходном периоду предузеo активности како би се реализовао пројекат ''Градске железнице - БГ ВОЗ нови градски превоз''. Резултат тих активности је почетак рада ''Градске железнице - БГ ВОЗ нови градски превоз'' који је предвиђен за 1. септембaр 2010. године. У овој фази предвиђено је увођење линије од Новог Београда до Панчевачког моста, док је у наредном периоду планирано продужење до Земуна, односно Батајнице.


Опширније...

 
Привремени режим за теретна моторна возила ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за привремени и планирани режим саобраћаја - Одељење за привремени режим саобраћаја

Трајне измене БранковаЗбог извођења радова на мосту Газела (коловозна трака од центра ка Новом Београду) успостављен је привремени режим саобраћаја, који подразумева забрану кретања теретних возила највеће дозвољене масе преко 3,5 тона. Такође, на надвожњаку у Радничкој улици, код хале 14 забрањен је саобраћај возилима чија укупна маса прелази 25 тона. Возила која се крећу Савском улицом према Новом Саду, Шиду, Обреновцу и Чачку, чија укупна маса прелази 25 тона, могу доћи до свог одредишта скретањем улево на аутопут ка Нишу до петље „Бубањ поток“,
Опширније...
 
Планиране зоне успореног саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
среда, 09 јун 2010 16:39

Погледајте планирани изглед улица Мишарске (ситуација - pdf 370KB) и Коче капетана (ситуација - pdf 305KB) након уређења и претварања у зону успореног саобраћаја.


 
<< Почетак < Претходна 131 132 133 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL