ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

ПДФ Штампа Eл. пошта

Поштовани посетиоци,

Добро дошли на интернет презентацију Секретаријата за саобраћај. Секретаријат за саобраћај, као организациона јединица Градске управе града Београда, која је сходно пословима које обавља, организована у унутрашње целине секторе и одељења (надлежности и структура). 


Овом презентацијом се жели указати на... захтеве и питања из домена појединих целина који се најчешће упућују овом Секретаријату, са упутствима и инструкцијама за лакше и брже остваривање права странака и омогућавање грађанима да дођу до потребних информација. Поред надлежности свака унутрашња целина – одељење, садржи и податке карактеристичне за делокруг рада (захтеви, пројекти, галерија) као и контакт који се може остварити телефоном или електронском поштом.


-Садржај  сајта Секретаријата за саобраћај-

Организациону структуру Секретаријата за саобраћај са линковима ка сваком одељењу можете погледати – овде.
Приликом израде сајта трудили смо се да омогућимо лако и брзо добијање жељене информације у виду интуитивног интерфејса – једноставног и разумљивог.

Актуелне вести. Актуелне информације разврстане по категоријама можете погледати у одељку Вести. Сваку вест можете снимити у .pdf формату, одштампати или послати путем и-мејла.

Заузећа јавне саобраћајне површине. Београд је град који се непрестано развија и као последица убрзаног развоја, због радова на јавним саобраћајним површинама, јављају се измене режима саобраћаја на градској уличној мрежи. У горњем десном углу сајта, у виду покретних вести,  дат је списак улица и датум истека издатих сагласности за заузеће јавних саобраћајних повшина (кликом на неку улица са списка добијају се детаљи о изабраном заузећу).

Мапа Београда.
Посебан део сајта чини интерактивна мапа Београда у потпуности развијена у Одељењу за информисање и информационе технологије (у апликацији ArcGIS Server). Поред основних слојева који су карактеристични за сваку мапу (улице, кућни бројеви, блокови, зграде) приказани су и подаци који су везани за делокруг рада Секретаријата за саобраћај – актуелне измене режима саобраћаја и списак општих инвалидских паркинг места. Додатна функционалност постигнута је опцијама претраживања (адресе, заузећа и општа инвалидска паркинг места) и могућношћу извоза мапе у неки од понуђених формата (.pdf, .jpg, ai...). Мапу прати и детаљно упутство за коришћење у тексту и слици

Камере.
У власништву Секретаријата за саобраћај налазе се и две камере чија је слика сада на располагању свим грађанима који желе да се информишу о тренутном стању на раскрсницама Радничка – Паштровићева и Савска магистрала – Светолика Лазе Лазаревића (ОМВ пумпа). У плану је увођење камера на више раскрсница од чије динамике постављања ће зависити и слика која ће сукцесивно бити понућена грађанима на сајту.

Напомена
Приказ видео презентација може бити отежан корисницима са споријом интернет конекцијом.