Архива вести

Назад

Европска недеља мобилности 2021.

                           Европска недеља мобилности 2021.

Поштовани грађани,

Град Београд и ове године у периоду од 16. до 22. септембра учествује у спровођњу активности посвећених Европској недељи мобилности.

Европска недеља мобилности (ЕНМ) је годишња кампања одрживе урбане мобилности, организована од стране мрежа градова Еуроситис (Eurocities) која има улогу координатора, Енерџи-Ситис (Energy-Cities) и Климејт Алианс (Climate Alliance), уз политичку и финансијску подршку Ервопске комисије и њеног Генералног директората за животну средину.

 

Циљ кампање која се одржава сваке године од 16. до 22. септембра је да подстиче локалне управе широм Европе да уводе и промовишу мере одрживог саобраћаја и да понуде својим грађанима алтернативе употреби аутомобила.

Секретаријат за саобраћај, у сарадњи са Кабинетом Градоначелника, сачинио је финални нацрт агенде за активности у оквиру  овогодишње Европске недеље мобилности.   

Детаље агенде можете преузези

Молимо вас, да у складу са вашим могућностима узмете учешће у активностима и тиме допринесете обележавању Европске недеље мобилности.

Такође вас позивамо да 22.09. када се обележава “Светски дан без аутомобиле” на посао кренете, пешке, бициклом, јавиним превозом или неким од обилка активне мобилности (само не аутомобилом).

 

...повезане вести