Архива догађаја

Назад

Европска недеља мобилности 2022.

                          Европска недеља мобилности 2022.

Поштовани грађани,

Град Београд и ове године у периоду од 16. до 22. септембра учествује у спровођњу активности посвећених манифестацији ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ.

                   Крећимо се квалитетније!

 

Слоган је овогодишње ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ према одлуци Европске комисије како би тема овогодишњих активности Градова и локалних самоуправа биле усмерене ка бољој повезаности. Тема овогодишње кампање односи се на боље саобраћајне везе између и унутар насеља, које се постижу кроз унапређено планирање и разноврсније услуге јавног превоза, као и на бољу повезаност људи и градских садржаја кроз квалитетније јавне просторе.

Циљ кампање која се одржава сваке године од 16. до 22. септембра је да подстиче локалне управе широм Европе да уводе и промовишу мере одрживог саобраћаја и да понуде својим грађанима алтернативе употреби аутомобила.

Секретаријат за саобраћај, у сарадњи са Кабинетом Градоначелника, сачинио је финални нацрт агенде за активности у оквиру  овогодишње манифестације ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ.  

Детаље агенде можете преузети

Секретаријату за саобраћај, ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ  пружа одличну прилику да становницима Београда представи одрживе алтернативе у саобраћају и да им објасни еколошке изазове са којима се суочавају. Учествовањем у акцији, градови и општине могу да прикажу грађаним које су предности избора чистијих видова саобраћаја и да тиме унапреде стање саобраћаја у својој локаној средини.

У склопу обележавања почетка манифестације ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ 16. септембра је за ученике шестог разреда Основне школе „Мика Петровић Алас“ организован је излет од Београда до Новог Сада модерним возом „Соко“. Циљ ове мини екскурзије био је промовисање боље повезаности наших градова. 

 

Молимо вас, да у складу са вашим могућностима узмете учешће у активностима и тиме допринесете обележавању манифестације ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ.

...повезане вести