Кампање и манифестације

Назад

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода - WDoR2022

                          Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода - WDoR2022

Град Београд и Секретаријат за саобраћај пету годину за редом организују обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода посвећен је сећању на милионе погинулих и тешко повређених у саобраћајним незгодама, породицама настрадалих,  заједници као и свима који су ангажовани на превенцији саобраћајних незгода, као и на смањењу и отклањању последица саобраћајних незгода, а пре свега преданим члановима хитне помоћи, полиције и здравственим радницима који се свакодневно носе са трауматским последицама смрти и повреда на путевима.

Један од циљева манифестације је да се јавности, а пре свега учесницима у саобраћају, упути апел за промену навика и веће поштовање саобраћајних прописа у циљу смањења броја и последица саобраћајних незгода

Ове године манифестација поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода одржана је у недељу 20. новембра у хотелу Радисон блу (Radisson blue), под слоганом „Памти – Подржи- Делуј“ у заједничкој организацији Секретаријата за саобраћај и Агенције за безбедност саобраћај.

На конференцији за медије поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, јавности и присутнима су се обратили Никола Татовић, секретар за саобраћај града Београда, Славиша Лакићевић начелник управе саобраћајне полиције, Саша Станковић отац настрадалог дечака, Деа Ђурђевић учесник саобраћајне незгоде, Татјана Јовановић представник Транспортне заједнице и Бранко Стаматовић, директор Агенције за безбедност саобраћаја.  

Материјат за изложбе Агенције за безбедност саобраћаја можете овде видети